Detta recept sparar jag till nästa jul.
Mintkysspraliner
Små chokladskal gör du enkelt genom att pensla smält choklad på insidan av knäckformar.
Cirka 20 st
Till formarna och ”kyssen”
75 g mörk choklad
Mintkräm
2 dl (120 g) florsocker
1-1,5 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom
2 dl (120 g) florsocker
1-1,5 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom
1. Smält försiktigt chokladen till formarna i mikron. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad. Ibland räcker det med bara ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början.
2. Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappformen från chokladen.
3. Rör ner mjölken lite i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av så att du får lagom mintsmak.
4. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter en liten klick smält choklad på varje. Förvara i kylen fram till serveringen.
2. Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappformen från chokladen.
3. Rör ner mjölken lite i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av så att du får lagom mintsmak.
4. Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka därefter en liten klick smält choklad på varje. Förvara i kylen fram till serveringen.
Receptet kommer från Mia Öhrns blogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar