söndag 5 januari 2014

Banankaka med pepparkakssmak

Jag hittade ett par skruttiga bananer underst i fruktskålen och gjorde en banankaka av de små liven. Passade på att smaksätta den med pepparkakskrydda så här efter jul.


Banankaka med pepparkakssmak

75 g smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2-2 dl strösocker
2 mogna bananer
1-2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en brödform. Skala och mosa bananerna. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Häll i alla ingredienser i bunken och blanda väl. Häll över i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Kolla med en provsticka. Lägg ev. på en bit aluminiumfolie om kakan börjar brännas mot slutet.

Mer goda recept hittar du på http://www.middagshjalpen.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar