Till julmarknaden på Torna brukar jag göra knäckklubbor och de säljer slut på en gång. Jag har gjort en ställning till strutarna medan de stelnar av en papplåda med hål i. Till klubbpinnar använder jag grillpinnar som jag delar på mitten.
Knäckklubbor ca 14 st
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
ev. hackad mandel
grillpinnar
Koka upp vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka tills temperaturen når 125 grader. Ta ifrån grytan från plattan och lägg i smöret och rör tills det smält. Ev. mandel blandar du i nu. Häll upp i strutar av bakplåtspapper (Ca 15x15 cm stora) som du kan ställa i socker eller mjöl så att de står stadigt. Låt dem svalna något och stick i en pinne i varje.
Du kan också göra en halv sats i micron. Det räcker till 7-8 st beroende på storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar