Serveras med kokt potatis, lingonsylt och gräddsås.
Kålpudding
6 port.
6-800 g blandfärs
1 dl Wasa ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
salt och peppar
0,5 vitkålshuvud
1,5 dl sirap
2 msk soja
4 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ströbröd och mjölk och ställ åt sidan att svälla. Tillsätt färsen, ägg och salt och peppar.
Strimla kålen och bryn den i stekpannan tills den fått fin färg. Häll över sirap och soja och stek en stund till. Häll på vattnet och sjud någon minut.
Lägg lite av kålen i botten på en ugnsform, lägg färsen över och sedan resten av kålen på toppen. Häll över lite av vätskan och gör hål i köttfärsen med en gaffel. Ställ in i ugnen ca 1 timme och en kvart.
Sås: Sila skyn och tillsätt en skvätt grädde. Salta och peppra och red av.
Fler goda recept hittar du på http://www.middagshjalpen.se/!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar