Kul att prova på något nytt. Detta var ett av de första recepten med alla våra äpplen jag testade, kallrörd äppeldryck. Om man vill kan man lägga i en kanelstång när man kokar upp vattnet.
Äppeldricka
3 L äpplen, klyftade
3 L vatten
1 1/2 tsk citronsyra
3 krm natriumbensoat
3 dl socker
Koka upp vattnet och låt det kallna. Skölj äpplena och dela i mindre bitar, skär bort fula delar. Skal och kärnhus behöver ej tas bort. Kör grovt i matberedare och lägg över i det avsvalnade vattnet. Blanda ut askorbinsyra och natriumbensoat i lite av vattnet och häll sedan i det. Låt stå tre dygn, rör om då och då.
Sila genom en saftsil och tillsätt sockret. Rör tills det smält. Häll upp på rengjorda flaskor och förvara svalt, eller frys osockrat i ex. 0,5 liters plastflaskor. Späd ca 1+2.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar