Jag har testat lite olika smakkombinationer på min björnbärssylt. Har provat både med syltsocker och vanligt socker, men till just björnbärssylt känns syltsockret som ett säkrare kort. Här kommer receptet:
Björnbärssylt
1-2 kg björnbär
1 kg syltsocker (ev. + 2 dl strösocker, beroende på surhet på bären)
Smaksättning:
1 vaniljstång, dela och skrapa ur fröna + stången ner i grytan
2 msk vaniljsocker
1 kanelstång
2 tsk lakritspulver (från Lakritsfabriken)
Rivet skal + saft från en apelsin
Rivet skal + saft från en citron
Koka upp bären och sockret tillsammans med ev. smaksättning. Koka ca 5 minuter. Mosa bären mot kanten på grytan om du vill. Skumma av noggrant för bättre hållbarhet på sylten. Häll upp på varma, steriliserade burkar (100 grader varm ugn) och sätt på locket. Förvara svalt.
Ni missar väl inte att gå in på www.middagshjalpen.se för massa bra matlagningstips och recept!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar