Äppelkräm med vanilj och kanel
6 portioner
10 äpplen
6 dl vatten
3 msk potatismjöl
1 kanelstång
1/2 vaniljstång (alt. 1-2 msk vaniljsocker)
1 dl socker
Skala äpplena och skär i mindre bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Koka äppelbitarna tillsammans med vatten, kanelstång, socker och vaniljstången+frön i ca 10-15 minuter tills äpplena är mjuka. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll det i kastrullen. Koka upp igen och fiska sedan upp vaniljstången och ev. kanelstången. Servera med kall mjölk. Jag tycker det ser trevligt ut om kanelstången får ligga kvar i krämen under serveringen, men det är en smaksak;-)
Middagshjälpen
Jag kan tipsa om en trevlig receptsida på internet där man kan ställa frågor om mat och spara ihop till olika köksgrejer: Middagshjälpen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar