onsdag 11 september 2013

Äppelkräm

Vi har väldigt mycket äpplen i år och jag har gjort både äppelmos, äppeldricka, äppelpaj, äppelmuffins och till och med fryst in äppelklyftor för vinterns bakning. Igår gjorde jag en jättegod äppelkräm som inte alls var svår. Jag har nästan dragit mig för att testa att göra kräm, jag är inte riktigt kompis med potatismjöl, men nu har vi kommit en bit på väg i alla fall...


Äppelkräm med vanilj och kanel 
6 portioner

10 äpplen
6 dl vatten
3 msk potatismjöl
1 kanelstång
1/2 vaniljstång (alt. 1-2 msk vaniljsocker)
1 dl socker

Skala äpplena och skär i mindre bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Koka äppelbitarna tillsammans med vatten, kanelstång, socker och vaniljstången+frön i ca 10-15 minuter tills äpplena är mjuka. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll det i kastrullen. Koka upp igen och fiska sedan upp vaniljstången och ev. kanelstången. Servera med kall mjölk. Jag tycker det ser trevligt ut om kanelstången får ligga kvar i krämen under serveringen, men det är en smaksak;-)


Middagshjälpen
Jag kan tipsa om en trevlig receptsida på internet där man kan ställa frågor om mat och spara ihop till olika köksgrejer: Middagshjälpen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar