En härligt knäckig paj med nötig smak som jag experimenterat fram receptet på så det blivit exakt det resultat jag vill ha... Receptet räcker till en lite större pajform.
Rabarberpaj:
Rabarber
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop i botten på en pajform.
Äppelpaj:
Äpplen, skalade och skurna i klyftor
1 msk kanel
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop i botten på en pajform.
Pajdeg:
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g margarin
Nyp ihop ingredienserna till en smuldeg.
Hackade nötter och ringlad sirap överst. Ev. lite pärlsocker och solrosfrön.
Grädda i ugn 225 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar