onsdag 4 september 2013

Rabarber eller äppelpaj

En härligt knäckig paj med nötig smak som jag experimenterat fram receptet på så det blivit exakt det resultat jag vill ha... Receptet räcker till en lite större pajform.

Rabarberpaj:
Rabarber
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop i botten på en pajform.

Äppelpaj:
Äpplen, skalade och skurna i klyftor
1 msk kanel
2 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop i botten på en pajform.

Pajdeg:
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g margarin

Nyp ihop ingredienserna till en smuldeg.

Hackade nötter och ringlad sirap överst. Ev. lite pärlsocker och solrosfrön.
Grädda i ugn 225 grader ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar