måndag 9 december 2013

Ädelostpizza

Här är ett recept från boken Fixa julen som jag absolut måste spara till uppesittarkvällen. Det var bara två veckors lån på boken så den ska snart lämnas tillbaka.

                                          Bild fotograferad från boken Fixa julen.

Ädelost-spenatpizza med äpplen och russin
2 pizzor/16 pers.

1/2 paket jäst
2 1/2 dl vatten (37 grader)
1 tsk havssalt
1 sk olivolja
6 dl vetemjöl special
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
150 g babyspenat
150 g ädelost
2 äpplen
olivolja
1 1/2 dl blonda russin

Smula jästen i en bunke och rör ut det i vattnet. Lägg i havssalt och olivolja. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen för hand 15-20 minuter eller i maskin 10 minuter. Jäs ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen lätt och dela i två delar. Kavla ut en del i taget till en tunn platta pch lägg på en bakpappersklädd plåt. Fördela creme fraiche, ädelost och spenat, smula över ädelost. Skiva äpplena tunt och lägg på. Ringla över lite olivolja och grädda 15-20 minuter. Strö på lite russin och låt svalna nästan helt innan du skär eller klipper den i bitar.

Ni missar väl inte att gå in på Middagshjälpen för fler tips på vad du kan laga för mat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar