tisdag 5 november 2013

Chilisylt

Detta recept på chilisylt hittade jag i Nigella Lawsons julbok. Spännande med det lite starka från chilin som möter den söta paprikan... Och det är verkligen något jag rekommenderar er att testa. Jag har hittat några användningsområden hittills, det mest otippade är nog spagetti o köttfärssås som fick sig en ordentlig skjuts av sylten, eller marmelad blev min mer som. Även gott till kycklingwok. Testa till ostbrickan...

Chilisylt ca 1,5 dl
150 g röd paprika
150 g röd chili
6 dl äppelcidervinäger
1 kg syltsocker

Finhacka chili och paprika i matberedare, var sort för sig. Häll socker och vinäger i en stor gryta och låt sockret smälta på låg värme. Tillsätt chilihacket och koka ca 10 minuter. Skumma. Ta grytan från värmen och låt stå och svalna 45 minuter innan du häller upp den på rena burkar. Hållbar 1 år, öppnad burk ca 1 månad.

Tips: 
Häll upp i mindre burkar, typ barnmatsburkar och ge bort i present. Garanterat annorlunda!


Fler goda recept hittar du på Middagshjälpen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar