Drottningsylt 1 burk
250 g hallon
250 g blåbär
3 dl socker
0,5 krm natriumbensoat
Rensa och skölj bären. Blanda dem med sockret i en kastrull och koka dem på låg värma 15 minuter. Rör om ibland. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och rör sedan ned det i resten av sylten. Häll upp på varma burkar.
Behandling av glasburkar
Jag brukar diska burkar och lock noga och ställa upponer i ugnen på 150 grader under tiden jag förbereder och kokar sylten. Lyft ur dem med grytlapp allteftersom de fylls med sylt.
Förhoppningsvis är du den Anna/Heffaklumpen som var DT och gjorde fina kort med hänglarna - annars kommer det här att låta konstigt :)
SvaraRaderaJag är på jakt efter äldre hänglar och behöver då kunna efterlysa dem med bild. Du har många fina bilder på din gamla blogg så nu undrar jag om det är ok att använda dessa? Om du har tid och möjlighet att svara till carinacina09 @ gmail.com (ta bort mellanrummen) så är jag tacksam :)