tisdag 24 juli 2012

Jordgubbssaft

Det här var en jättegod jordgubbssaft som jag verkligen rekommenderar er att prova. Det får mig att minnas mina barndoms somrar hos mormor och morfar i Njutånger.

Jordgubbssaft 3 L

2 L  jordgubbar
4 dl vatten
5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft

Skölj och rensa jordgubbarna. Koka upp vatten, lägg i jordgubbarna och låt småkoka under lock i 10 minuter. Sila genom silduk och låt självrinna 30 minuter. Mät upp saften och häll i en ren gryta. Häll i socker efter mängden saft och koka upp på nytt. Sjud 10 minuter och skumma sedan noggrant.
Lös upp natriumbensoaten i lite varm saft och blanda den sedan med övrig saft. Häll upp saften i ordentligt rengjorda varma flaskor. Fyll ända upp och sätt på korken direkt. Förvara svalt och mörkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar